Een heerlijke ovenschotel met scampi, bladspinazie, asperges en tortelloni met ricotta en spinazie
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 350 gr tortelloni met ricotta en spinazie
- 300 gr bladspinazie (diepvries)
- 200 ml room (Alpro soya light)
- 22 scampi, gekuist
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1/2 glas witte wijn
- 500 gr asperges
- 100 gr gruyère
Werkwijze:
- Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
- Snij de asperges in stukjes van 2 cm
- Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
- Doe de asperges erin en breng dit naar het kookpunt
- Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Haal ze uit het water en zet ze even opzij
- Verwarm 100 ml room en doe de bladspinazie hierbij, laat de room zachtjes inkoken
- Breng de spinazie op smaak met peper, zout en nootmuskaat en leg de spinazie vanonder in de ovenschotel
- Kook ondertussen de tortelloni gaar in gezouten water en verwarm de oven tot 180 graden
- Smelt in de pan een klontje boter, bak hierin de scampi met de look kort aan, kruid de scampi met peper en zout
- Blus de pan met de witte wijn en laat dit voor de helft inkoken
- Voeg 100 ml room toe en breng dit goed op smaak
- Meng nu de pasta, asperges en de scampi met roomsaus onder elkaar
- Laat dit minuten rusten zodat de pasta de roomsaus kan opnemen
- Giet dit boven op de spinazie
- Strooi er de gemalen gruyere over
- Zet dit nog even onder de grill in de oven voor een mooi bruin korstje