Gegratineerd scampi pannetje met tortelloni en asperges
Hoofdgerechten

Gegratineerd scampi pannetje met tortelloni en asperges

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke ovenschotel met scampi, bladspinazie, asperges en tortelloni met ricotta en spinazie

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 350 gr  tortelloni met ricotta en spinazie
  • 300 gr bladspinazie (diepvries)
  • 200 ml room (Alpro soya light)
  • 22 scampi, gekuist
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1/2 glas witte wijn
  • 500 gr asperges
  • 100 gr gruyère

Werkwijze:

  • Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  • Snij de asperges in stukjes van 2 cm
  • Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
  • Doe de asperges erin en breng dit naar het kookpunt
  • Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Haal ze uit het water en zet ze even opzij
  • Verwarm 100 ml room en doe de bladspinazie hierbij, laat de room zachtjes inkoken
  • Breng de spinazie op smaak met peper, zout en nootmuskaat en leg de spinazie vanonder in de ovenschotel
  • Kook ondertussen de tortelloni gaar in gezouten water en verwarm de oven tot 180 graden
  • Smelt in de pan een klontje boter, bak hierin de scampi met de look kort aan, kruid de scampi met peper en zout
  • Blus de pan met de witte wijn en laat dit voor de helft inkoken
  • Voeg 100 ml room toe en breng dit goed op smaak
  • Meng nu de pasta, asperges en de scampi met roomsaus onder elkaar
  • Laat dit  minuten rusten zodat de pasta de roomsaus kan opnemen
  • Giet dit boven op de spinazie
  • Strooi er de gemalen gruyere over
  • Zet dit nog even onder de grill in de oven voor een mooi bruin korstje

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *