Risotto met gele tomaat, doperwten en munt
Hoofdgerechten, Recepten, Voorgerechten

Risotto met gele tomaat, doperwten en munt

Print Friendly, PDF & Email

Gezien de huidige situatie omtrent Covid worden masterclasses, kookdemo’s en tastings vooral online gegeven. Het voordeel hiervan is dat afstand geen rol speel. Zo volgend ik laatst een masterclass van de Italiaanse driesterrenchef Carlo Cracco. Met verschillende Italiaanse topproducten die hier thuis geleverd werden maakten we zijn recept. Risotto met gele tomaat, doperwten en munt. Chef Cracco serveerde hierbij nog rauwe Italiaanse garnalen. Maar wij hielden het bij een vegetarische versie.

Heerlijke risotto by Carlo Cracco

Nodig

  • 320 g Carnaroli rijst
  • 150 g gele tomatensaus / gele tomaat in blik
  • 150 g doperwten
  • 50 g boter
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 sjalotje
  • extra vergine olijfolie
  • 3 muntblaadjes
  • 1/2 glas witte wijn
  • citroenrasp

Doen

  • Breng in een steelpan water aan de kook
  • Snipper de sjalot heel fijn
  • Warm in een ruime kookpot/pan een flinke klont boter op
  • Stoof hierin de sjalot aan. Let op, laat deze niet kleuren
  • Voeg de rijst toe, stoof deze zachtjes mee aan
  • Voeg de witte wijn toe, laat deze voor de helft inkoken
  • Wanneer de wijn verdampt is, kan je de gele tomaten en een snuifje zout toevoegen
  • Voeg pollepel per pollepen kokend water toe
  • Roer met een houten lepel tot telkens het water bijna volledig is opgenomen
  • Voeg halverwege (na ongeveer 10 minuten) de erwten toe
  • Haal de risotto van het vuur zodra de rijst beetgaar is
  • Voeg nu olijfolie en Parmezaanse kaas toe om het geheel mooi te binden
  • Meng ook de fijngesneden munt onder de risotto
  • Breng het geheel verder op smaak met peper en zout
  • Laat de risotto enkel minuten rusten
  • Serveer vegetarisch of naar eigen smaak met een stukje gebakken vis

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *