Fagioli
Pasta e Fagioli is een traditionele Italiaanse soep op basis van pasta en bonen. Deze fagioli uit het boek ‘superfood voor elke dag’ van Jamie Oliver is niet echt een soep maar een fantastisch vegetarische maaltijd. We hebben de ingrediënten een beetje naar onze hand gezet en de laurier olie van Jamie Oliver vervangen door een olie van verse tuinkruiden.
Nodig voor 2 personen
- 170 g volkoren fusilli
- 1 teentje knoflook
- 1 wortel
- 1 prei
- 1 glazen bokaal artisjokbodems
- 1 glazen bokaal cannellini bonen of reuze witte bonen
- 200 ml groentebouillon
- 2 blaadjes laurier
- Parmezaanse kaas
- 1 handvol verse tuinkruiden
- 100 ml olijfolie
Doen
- Pel en hak de knoflook fijn
- Schil de wortel, snij deze in blokjes van 1/2 cm
- Was de prei, snij deze in halve ringen van 1/2 cm
- Zet een ruime braadpan op het vuur met een flinke scheut olijfolie
- Stoof de knoflook aan, voeg nadien de wortelen en prei toe.
- Voeg 2 blaadjes laurier toe, laat alles ongeveer 15 minuten zachtjes stoven. Roer regelmatig
- Laat de bonen uitlekken en artisjokbodems uitlekken. Snij de bodems in stukjes
- Voeg de bonen, stukjes artisjokbodem en bouillon toe aan de groenten
- Laat alles 15 minuten zachtjes pruttelen
- Kook ondertussen de pasta beetgaar
- Giet de pasta af, roer deze door de groenten.
- Kruid eventueel met peper en zout
- Laat enkele minuten rusten zodat alle smaken mooi kunnen mengen
- Mix de tuinkruiden fijn met olijfolie. Breng de olie op smaak met peper en zout
- Serveer de groenten pasta met Parmezaanse kaas en olie van tuinkruiden
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.