De Essential Grillpan van GreenPan heeft een thermolon keramische antikleeflaag. Dit zorgt ervoor dat deze pan dé sleutel tot gezond en vooral heerlijk grillen is. Deze bodem heft een revolutionaire, gepatenteerde samenstelling die geen schadelijke stoffen vrijlaat, zelfs niet wanneer de pan oververhit.
Deze pan hoef je zelfs niet gloeiend heet te laten worden want de dikke aluminium bodem in combinatie met de Thermolon™ inductie technologie zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Hierdoor schroei je sneller je groenten of vlees toe, met een smakelijk bruin kleur als resultaat. Schroef ook het gebruik van boter en olie terug. Bestrijk je vlees en groenten met olie of vetstof voor een perfect bakresultaat. De roestvrijstalen hangrepen zorgen ervoor kan de schotel zo de oven in. Door het knappe design van deze pan is dit een eyecatcher op elke. Daarom ging ik opzoek naar een heerlijk grillgerecht dat midden op tafel kan geplaatst worden.
Nodig:
- 1/2 kg asperges
- 1 bussel lente-uitjes
- 2 el pompoenpitten
- 100 g feta
- verse oregano
- 100 g rauwe ham
Doen:
- Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
- Zet een kookpot op met koud water, snuifje zout en een klontje boter
- Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt.
- Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten).
- Nu zijn ze gaar, haal de asperges uit het water en verfris ze onder koud water, dep ze goed droog
- Snij de lente-uitjes op dezelfde lengte als de asperges
- Wrijf de lente-uitjes en asperges in met olijfolie, grill deze in een hete grillpan, kruid met peper en zout
- Zet het vuur uit
- Werk de asperges af met rauwe ham, verkruimelde feta, verse oregano en geroosterde pompoenpitten