Foodboxen, iedereen kent ze wel.
Sinds kort zijn ook de foodboxen van Marley Spoon leverbaar in België. Zo kreeg ik de kans om een foodbox uit te testen. Het grote voordeel van Marley Spoon vond ik persoonlijk dat je zelf je foodbox kan samenstellen. Zo kan je een box van 2, 3 of 4 gerechten kiezen uit 7 voorgestelde recepten.
De ingrediënten zitten per gerecht verpakt in een papieren zak. Dat was het andere voordeel van deze foodbox. Plaats de zakken rechtsteeks in de koelkast en wanneer je geen koken heb je onmiddellijk alle juiste ingrediënten binnen handbereik.
Salade van linzen met venkel, mozzarella en dille.
Mijn favoriete gerecht uit onze foodbox was deze salade van linzen met venkel, mozzarella en dille. In dit recept combineer je venkel met knapperige linzen en zachte mozzarella in een fijne salade. Doordat je het gerecht afwerkt met zonnebloem – en pompoenpitten en verse dille is deze salade zeker niet eentonig. Dit is de perfecte start van een mooie zomeravond, of als een lekkere salade bij de barbecue.
Nodig:
- 200 g Le Puy linzen
- 1 citroen
- 20 g verse dille
- 2 mini komkommers
- 1 venkel
- 20 ml witte balsamico-azijn
- 30 g zonnebloem – en pompoenpitten
- 2 bollen mozzarella
- olijfolie
- zwarte peper en zout
Doen:
- Breng water met 1 tl zout aan de kook, kook de linzen 20-25 minuten tot ze beetgaar zijn
- Giet de linzen af, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken
- Snij of rasp ondertussen de venkel in fijne plakjes
- Snij de komkommer in halve maantjes, indien gewenst eerst de komkommer schillen
- Snij de dille grof
- Maak de dressing door 2 tl rasp van citroenschil, 2 el citroensap, witte balsamico azijn en 4 el olijfolie te mengen
- Breng de dressing op smaak met peper en zout
- Meng de linzen met venkel, komkommer, dressing en de helft van de dille
- Breng de linzensalade op smaak met peper en zout
- Verdeel de salade op twee borden en werk deze af met mozzarella, de ander helft dille en de zonnebloem – en pompoenpitten
Het voordeel van deze foodboxen:
- Bij Marley Spoon staat voorop dat de gerechten lekker en gezond zijn, en bovendien gemakkelijk te bereiden
- Het eten staat binnen 20 tot 40 minuten op tafel.
- Je eet gevarieerd: vlees, vis, vegetarisch, …..
- Je moet niet gaan winkelen