Tartaar van tomaat met crème van mozzarella
Recepten, Voorgerechten

Tartaar van tomaat met crème van mozzarella

Deze tartaar van tomaat met crème van mozzarella is een heerlijk fris gerecht, perfect voor zomerse dagen. De combinatie van sappige tomaten, romige mozzarella, en knapperige pijnboompitten, afgewerkt met verse basilicum en een scheutje olijfolie, zorgt voor een smaakexplosie. Dit voorgerecht is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook een feest voor het oog en de smaakpapillen. Let wel op, we beginnen een dag op voorhand aan dit recept.

Nodig voor 4 personen

  • 5 tomaten
  • 1 bol mozzarella (125g)
  • 125 g room
  • verse basilicum
  • 20 g geroosterde pijnboompitten
  • limoen
  • Extra Vierge Olijfolie – Casa Astrid
  • enkele druppels worcestershire & tabasco
  • peper en zout
  • 1/2 sjalot

Doen

Dag op voorhand

  • Emondeer de tomaten: Snijd onderaan een kruisje in de schil van de tomaten. Dompel ze vervolgens 15 seconden in kokend water en koel ze snel af in ijswater. Verwijder de schil.
  • Snijd de tomaten in 4 en schep de zaadjes eruit met een lepel.
  • Snijd de tomaten vervolgens in fijne blokjes
  • Doe de tomatenblokjes in een zeefje met een neteldoek. Laat dit 1 nacht uitlekken in de koelkast.

De dag zelf

  • Mix de mozzarella en de room fijn met een staafmixer. Breng dit op smaak met peper en zout
  • Snipper de sjalot fijn
  • Meng de fijngesneden sjalot onder de blokjes tomaat
  • Breng de tomatenblokjes verder op smaak met olijfolie, worcestershire, tabasco, peper en zout
  • Schik de tomatenblokjes met een dresseerring op 4 borden
  • Spuit hier toefjes mozzarella crème over
  • Werk af met pijnboompitten en verse basilicum
  • Sprenkel er nog wat extra vierge olijfolie rond
  • Smakelijk

Ook zot van olijfolie? Casa Astrid heeft een “Adopt a tree” programma. Als peter van een olijfboom krijg je een mooi welkomstpakket. Hierin zit een roestvrij stalen fles, een schenktuitje en een 3 Liter Bag in Box Casa Astrid extra vierge olijfolie. Ook de 2 jaren nadien krijg je een 3 Liter Bag in Box toegestuurd. Ideaal voor dit recept dus. Meer recepten met Casa Astrid olijfolie vind je hier. Meer info over het Adopt a tree programma vind je hier. 


Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en Casa Astrid


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *