Een heerlijk wok boordevol groenten. We gebruiken hier minder kip en meer groenten om een gezondere wok te verkrijgen. De geroosterde cashewnoten zorgen dan voor een heerlijke krokante afwerking.
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 280 g kip
- 200 g peultjes
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 250 g champignons
- 1 koffiekop cashewnoten
- 1 el sojasaus
- enkele druppels vissaus
- 250 g rijst
- verse koriander
- olijfolie
Werkwijze:
- Hak de cashewnoten grof en rooster deze in een pan zonder vetstof, zet nadien apart
- Snij alle groenten en kip in stukjes
- Warm een beetje olie op in de wok en bak hierin kort de reepjes kip aan, haal deze terug uit de wok
- Verhit de wok opnieuw en wok de groenten kort en krachtig, deze mogen nog een beetje krokant zijn
- Voeg de reepjes kip terug toe en breng op smaak met sojasaus en vissaus
- Meng de helft van de cashewnoten onder de wok
- Serveer de wok met rijst, werk af met takjes koriander en de andere helft cashewnoten