Een watermeloen op het aanrecht van onze keuken bracht mij tot de inspiratie voor deze cocktail. Verder baseerden we ons een beetje op de Basil Smash. Één van mijn favoriete cocktails op basis van gin en basilicum. Voor deze cocktail voegen we dus ook watermeloen en Elixir d’Anvers toe. Het resultaat is een heerlijk verfrissende zomercocktail.
Nodig voor 1 cocktail
- 70 g watermeloen (50 ml sap)
- 20 ml citroensap
- 30 ml Elixir d’Anvers
- 20 ml gin
- 1 tl rietsuiker
- 8 blaadjes basilicum
- ijsblokjes
Doen
- Mix de watermeloen fijn tot sap
- Meet 50 ml sap van watermeloen af
- Doe de blaadjes basilicum en rietsuiker in de cocktailshaker. Kneus deze met een muddler
- Voeg Elixir d’Anvers, gin, citroensap en 50 ml sap van watermeloen toe
- Voeg enkele ijsblokjes toe, shake krachtig
- Vul een glas met enkele ijsblokjes
- Strain de cocktail in het cocktailglas
- Werk af met een blaadje basilicum
- Geniet!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.