Gefrituurde hele garnalen - Het makkelijkste hapje
Aperitief hapjes, Recepten

Gefrituurde hele garnalen – Het makkelijkste hapje

Print Friendly, PDF & Email

Grijze garnalen

Als we het hebben over het makkelijkste aperitiefhapje, dan komt dit zeker dichtbij. Grijze garnalen worden even door de bloem gewenteld en nadien krokant gefrituurd. De kop en de schalen die normaal gebruikt worden voor een bisque. Het gedeelte waar dus enorm veel smaak inzit eet je met deze versie gewoon mee op. Als ik je dan nog vertel dat ikzelf vroeger geen garnalen lustte en deze versie heel erg lekker vind. Dat bewijst nog maar eens dat dit hapje enorm goed is. Een top smaakbom!

Niets is zo lekker als Vlaamse grijze garnalen.

  • 150 g verse grijze garnalen – ongepeld
  • bloem
  • gerookte paprikapoeder
  • peper en zout

Doen

  • Doe de grijze garnalen in een ruime mengkom
  • Voeg 3 el bloem, een snuifje gerookt paprikapoeder, peper en zout toe
  • Wentel alles goed onder elkaar
  • Schud de overtollige bloem eraf
  • Frituur de garnalen in enkele minuten krokant
  • Geniet

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *