Panna cotta met geitenkaas met nectarine
Recepten, Voorgerechten

Panna cotta van geitenkaas met nectarine

Print Friendly, PDF & Email

Met dit recept brengen we de zomer tot op je bord. Frisse panna cotta van geitenkaas, blokjes gemarineerde nectarine, pijnboompitten, verse basilicum en getoast brood. Serveer hierbij een heerlijk glaasje rosé en je waant je terug even in de Provence. Serveer dit als lunch, vieruurtje of als voorgerecht. Scoren doe je zeker met dit heerlijk en toch eenvoudig recept. 

Nodig voor 4 personen

  • 120 g zachte geitenkaas
  • 150 g yoghurt
  • 150 ml room
  • 2,5 blaadje gelatine (1.66g/blaadje)
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 1 á 2 nectarine
  • 1 limoen
  • verse basilicum
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 afbak ciabatta
  • olijfolie

Doen

  • Laat de gelatine weken in koud water
  • Meng de geitenkaas en yoghurt onder elkaar
  • Warm de room op. Los de geweekte gelatine op in de warme room
  • Voeg de warme room toe aan het geitenkaas mengsel. Roer alles goed onder elkaar
  • Kruid dit met peper, zout en nootmuskaat
  • Verdeel de panna cotta in 4 diepe borden of schaaltjes
  • Laat dit minstens 3 uur opstijven in de koelkast
  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof
  • Snij de nectarine in fijne blokjes. Voeg hier zeste en sap van 1/2 limoen aan toe
  • Snij de ciabatta in dunne plakjes
  • Bak de plakjes ciabatta 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Haal de borden met panna cotta uit de koelkast
  • Werk af met gemarineerde nectarine, pijnboompitten, basilicum en geroosterde ciabatta
  • Sprenkel er enkele druppels olijfolie over
  • Schenk een fris glaasje rosé wijn in
  • Geniet!

De fles Le Grand Noir rosé Pays d’Oc werd ons vriendelijk aangeboden door Schenk. .
Verder is dit geen betaalde samenwerking.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *