Gingerlo margarita: zout - tequila - gember
Dranken & Cocktails, Recepten

Gingerlo margarita: Zout – Tequila – Gember

Print Friendly, PDF & Email

De Margarita is één van de meest populaire cocktails in de wereld. Het is een Mexicaanse cocktail die behoort tot de shortdrinks. De ingrediënten zijn normaal tequila, triple sec en limoensap. In dit recept vervangen we de triple sec door Gingerlo, een heerlijke gemberlikeur uit België. Misschien verbreken we met deze versie nog wel een belangrijke regel. Want normaal word deze cocktail geshaket met ijs en geserveerd zonder ijs. In deze versie serveren we de cocktail wel met ijs. Gewoonweg omdat ik ervan hou dat een zomerse cocktails zoals deze ijskoud blijft als je in het zonnetje zit te genieten.

Nodig voor 1 cocktail

  • 45 ml tequila
  • 25 ml Gingerlo
  • 20 ml limoensap (hele limoen)
  • 5 ml suikersiroop
  • zout
  • schijfje gedroogde limoen

Doen

  • Snij de limoen doormidden
  • Ga met een partje limoen over de rand van het glas, schep wat zout op een bordje en doop de helft van de rand van het glas erin.
  • Pers de limoen uit om het sap te gebruiken in de cocktail
  • Doe de tequila, Gingerlo, limoensap en suikersiroop in het glas
  • Roer goed
  • Vul het glas aan met ijsblokjes
  • Werk af met een schijfje gedroogde limoen
  • Geniet!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *