Barbecuebroodje met gehaktballetjes
Barbecue, Hoofdgerechten, Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Broodje met gehaktballetjes “sweet and sticky”

Barbecueën, het moet niet altijd ’s avond zijn. Het moet ook niet altijd een overload aan vlees zijn. Serveer deze spiesjes met gehaktballetjes eens als lunch of tussendoortje. Een poolside snack waar je iedereen mee zal bekoren. We maken smaakvolle gehaktballetjes die we grillen op de barbecue. We lakken deze op het einde met een beetje barbecuesaus zodat ze heerlijk karamelliseren. Gehaktballetjes “sweet and sticky”

Nodig voor 4 personen

  • 350 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 70 g paneermeel
  • 1/2 el mosterd
  • 1 tl sambal
  • peper en zout
  • 1 stokbrood
  • barbecuesaus
  • sla

Doen

  • Meng het gehakt, ei, paneermeel, mosterd en sambal onder elkaar
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout
  • Maak balletjes van het gehakt
  • Steek deze per drie op een barbecuespies
  • Bak de spiezen op de barbecue
  • Wrijf deze op het einde in met barbecuesaus
  • Bak nog enkele minuten zodat de barbecuesaus mooi karameliseerd
  • Serveer die spiesjes tussen een stukje stokbrood met een beetje sla
  • Geniet!

Deze American BBQ Sauce van Remia werd ons vriendelijk aangeboden. Verder is dit geen betaalde samenwerking


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.