Mosselen zijn een typisch Zeeuws product. Maar wist je dat bijna de helft van de hele mosseloogst elk jaar naar België wordt verscheept. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond. We hebben laatst een poll gehouden op onze Instagram pagina. Daaruit bleek dat mosselen natuur of met look de populairste bereidingen zijn. Toch proberen we elke jaar een leuk nieuw recept te verzinnen. Zo maakten we vorig jaar een versie met tomaat en basilicum. Dit jaar gaan we aan de slag met kokosmelk, koriander en pinda.
Nodig voor 2 personen – Ingrediënten van Lidl
- 2 kg Zeeuwse mosselen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 cm gember
- 200 ml kokosmelk
- 20 g koriander
- 100 g geroosterde en gezouten pinda
- maizena
- rode peper
Doen
- Was en spoel de mosselen
- Pel de ui, snij deze in halve ringen
- Pel de look, rasp of plet deze. Snij de gember in fijne plakjes
- Bewaar de helft van de koriander voor de afwerking. Snij de andere helft fijn
- Doe de mosselen, fijngesneden koriander, ui, look, gember en kokosmelk in een ruime kookpot
Indien je een pikante versie wil, voeg dan een beetje rode peper toe - Zet de mosselen op het vuur. Plaats een deksel op de kookpot, schud nu en dan op
- Giet de mosselen in een zeef, vang het kookvocht op
- Doe de mosselen in een mooie schaal of enkele borden
- Bind het kookvocht met een beetje maizena tot soep dikte
- Giet het kookvocht over de mosselen
- Werk af met grof gehakte pinda, verse koriander en rode peper
- Smakelijk!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.