Barbecue mosselen met tomaat en basilicum
Barbecue, Recepten

Barbecue mosselen met tomaat en basilicum

Print Friendly, PDF & Email

Mosselen op de barbecue

Zomer, mosselen en barbecue, dat is een match made in heaven. We geven onze verse Zeeuwse mosselen een zuiderse twist en maken ze klaar met tomaat en basilicum. We serveren ze met of op een stukje gegrilde ciabatta en een basilicum-mosselsaus. Schenk daarbij een heerlijk glaasje rosé wijn en je hebt het perfecte aperitief(hapje). Bij dit recept kan je eigenlijk volledig zelf kiezen hoe je ze klaarmaakt. Ik serveerde de mosselen als voorgerecht op de barbecue. Maar je kan ze evengoed in een mosselpot op het vuur klaarmaken. 

Ingrediënten van Lidl – 4- 6 personen

  • 2 kg mosselen
  • 250 g kerstomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • klein beetje selder (optineel)
  • gemalen peper
  • 1 ciabatta
  • 1 plantje basilicum
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 fles rosé wijn (Primitivo Rosato IGP – Lidl)
  • mayonaise
  • azijn
  • mosterd
  • olijfolie
  • aluminium bakjes en zilverfolie

Doen

  • Was en spoel de mosselen goed. Verdeel deze in de aluminium bakjes
  • Pel de look, snij deze in stukjes. Snij de platte peterselie fijn
  • Pel de ui, snij deze in halve ringen
  • Snij de selder fijn
  • Verdeel de look, ui, selder en 1 el platte peterselie bij de mosselen
  • Snij de tomaatjes doormidden, verdeel deze bij de mosselen
  • Kruid de mosselen met een draai van de pepermolen
  • Voeg een scheutje wijn en 1 el olijfolie toe aan de mosselen
  • Dek de aluminium bakjes met mosselen af met zilverfolie
  • Plaats deze ongeveer 7 minuten op een hete barbecue
  • Maak ondertussen de mosselsaus
  • Meng hiervoor mayonaise met een beetje azijn, mosterd en fijngesneden basilicum
  • Voeg op het einde een beetje mosseljus (uit de aluminium bakjes) toe aan de mosselsaus
  • Snij de ciabatta in plakjes, wrijf deze in met olijfolie. Grill de plakjes ciabatta kort op de bbq
  • Haal de mosselen van de bbq, werk deze af met verse basilicum
  • Serveer de mosselen met gegrilde ciabatta en mosselsaus
  • Geniet met een heerlijk glaasje rosé.

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *