Snel, makkelijk en smaakvol. Door het gebruik van vlees uit de lamsmerguez krijgt deze ragù een heerlijk kruidige smaak. Ben je niet zo gek op merguez of lamsvlees? Vervang deze worstjes dan door bijvoorbeeld chipolata of boerenworst.
Nodig voor 4 personen
- 360 g lamsmerguez worstjes – The Meatlovers
- 1 ui, fijngesneden
- 2 venkel
- 1 teentje knoflook, fijngesneden of geperst
- 250 g kerstomaten
- 100 ml witte wijn
- 100 ml groentebouillon
- 500 g pasta
- Parmezaanse kaas
Doen
- Snij de venkel fijn, houd het venkelloof bij voor de afwerking
- Warm een scheutje olijfolie op in een ruime kookpot. Voeg de uit toe, stoof de kort aan
- Druk het vlees uit de worstjes en bak deze samen met ui
- Voeg de venkel en knoflook toe. Stoof dit alles verder aan
- Snij de kerstomaten doormidden, voeg deze toe aan de kookpot
- Voeg de wijn toe, laat deze terug voor de helft inkoken
- Voeg nu de bouillon toe.
- Laat alles 20 minuten zachtjes pruttelen toe een mooie ragù
- Breng de ragù op smaak met peper en zout
- Kook ondertussen de pasta beetgaar
- Giet af, Meng de pasta voorzichtig door de ragù
- Verdeel de pasta in de borden
- Werk af met het loof van de venkel en Parmezaanse kaas
Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.