Pita met gekruid gehakt
Heerlijke pitabroodjes gevuld met Mexicaans gekruid gehakt en een salsa van avocado, tomaat en mais. Daarbij maken we een gezondere dipsaus op basis van yoghurt, avocado en feta. Snel, makkelijk en super lekker. ideaal comfort food voor na een drukke werkdag. Pita, maar dan toch een beetje anders.
Nodig voor 2 personen
- 350 g gemengd gehakt
- 6 pita broodjes
- 1 sjalot
- 1 tl Mexicaanse kruiden
- 1 avocado
- 2 tomaten
- 1 klein blikje mais (150g)
- 75 g yoghurt
- 50 g feta
- olijfolie
Doen
- Mix 1/4 avocado, yoghurt, feta en 1/2 dl olijfolie tot een gladde saus
- Breng deze dressing op smaak met peper en zout. Bewaar in de koelkast
- Snij de rest van de avocado in blokjes
- Snij de tomaten in 4 , verwijder de zaadjes. Snij stukjes tomaat in blokjes
- Meng de blokjes avocado, tomaat en mais onder elkaar. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout
- Snipper de sjalot fijn
- Warm een klontje boter op in een ruime braadpan
- Stoof hier de fijngesneden sjalot in aan
- Voeg het gehakt toe
- Laat het gehakt even aanbakken en roer het dan los met een vork of houten lepel
- Kruid het gehakt met de Mexicaanse kruiden
- Warm de pitabroodjes op
- Serveer de pitabroodjes met gehakt, salsa van tomaat en de yoghurt-feta saus
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.