Hoofdgerechten

Zalm Teriyaki met noedels

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk stukje zalm met de Japanse saus “Teriyaki”. Ook niet zalm liefhebbers zullen hiervan houden

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 1 stukje zalm van 120 gr
  • 1/2 recept van de Teriyaki saus
  • 100 gr noedels
  • 3 lente uitjes
  • 1 kl sesamzaadjes

Werkwijze:

  1. Zet een kookpot om met water voor de noedels
  2. Snij de lente uitjes in fijne ringen
  3. Verdeel de zalmfilet in 2 stukken
  4. Verhit in een kleine pan een scheutje olijfolie
  5. Leg de zalmfilets hierin en bak ze ongeveer 2 minuten
  6. Draai de zalmfilets om, zet het vuur zachter en voeg enkele lepels teriyaki saus toe
  7. Voeg ook de sesamzaadjes toe en laat de zalm zachtjes garen
  8. Als de saus te hard karameliseerd kan je nog en beetje extra saus toevoegen
  9. Kook de noedels beetgaar en giet ze af
  10. Meng de lente uitjes onder de noedels
  11. Serveer een stukje zalmfilet met teriyaki saus en noedels

Dit is het recept als voorgerecht. Verdubbel de ingrediënten als je dit als hoofdgerecht wil serveren.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *