Hier gebruiken we de billen van het konijn voor een heerlijk Italiaans stoofpotje. Ossobuco van konijn.
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
Tip: Koop een geheel versneden konijn en gebruik de filets voor Coniglio tonato of een Carpaccio van gegaarde konijn filets
- De billen en bouten van het konijn (incl lever, nieren en de kop)
- 1 grote wortels
- 2 tomaten
- 1 selderstengel
- 1 uien
- 0,5 l tomatenpulp of passata
- 1 teentje look
- 1 glas witte of rode wijn
- scheut olijfolie
- peper en zout
- 1 takje tijm
- 1 blaadje laurier
Doen:
- Snij de wortel, selder en ui in fijne stukjes, plet de look
- Bak de konijnenbillen aan beide zijden goudbruin in de hete olijfolie.
- Kruid deze met peper en zout
- Haal de billen terug uit de pan
- Stoof de ui, wortel, selder en geplette look aan
- Blus met het glas wijn
- Leg de konijnen billen op de groenten
- Voeg de passata, tijm en laurier toe
- Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes sudderen
Tot hier kan je dit stoofpotje makkelijk de dag voordien klaarmaken - Haal de filets uit de saus
- Snij de tomaten in vier, verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees in blokjes en voeg deze toe aan de saus
- Warm de saus op en breng deze goed op smaak met peper en zout
- Voeg de konijnenbillen terug toe en laat dit nog 15 minuten zachtjes sudderen