Hoofdgerechten

Falafel

Falafel komt oorspronkelijk uit Libanon, deze vegetarische burgers/balletjes zijn een heerlijke vleesvervanger. Er staan enorm veel recepten online, soms met gedroogde kikkererwten, soms uit blik. Om het recept zo eenvoudig mogelijk te maken heb ik ook de kikkererwten uit blik gebruikt.

 

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten (400g /240g uitgelekt)
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel of panko
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 el geroosterd sesamzaad
  • puntje rode peper
  • kruiden naar smaak: komijn, tijm, rozemarijn, peterselie, …
  • peper en zout
  • extra paneermeel om te paneren
  • pitabroodjes
  • looksaus
  • sla
Werkwijze:
  1. Giet de kikkererwten af, spoel ze en dep ze droog
  2. Maal de kikkererwten fijn in een keukenrobot
  3. Meng er het ei, paneermeel, look en ui onder
  4. (is het te vochtig, voeg dan nog een beetje paneermeel toe)
  5. Meng goed en breng op smaak met alle kruiden
  6. Vorm burgers naar gelang de grote van het broodje
  7. Paneer de burgers met paneermeel
  8. Bak ze krokant in de pan
  9. Serveer tussen een pitabroodje met sla en looksaus
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Dat ziet er goed te doen uit.
    Voila, op lijstje om zelf te proberen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *