Een makkelijk dagdagelijkse rijstschotel met gewokte scampi, Chinese kool en shiitake
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 200 g rijst (Bosto Thaï Jasmin rice)
- 22 scampi, gepeld en gekuist
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 2 lente uitjes, in fijne ringen gesneden
- 1/2 Chinese kool, fijn gesneden
- 2 eieren
- 1 tl sambal
- 1 el sojasaus
- 200 g shiitake, in reepjes gesneden
- 1/2 rode peper, fijngesneden, zonder zaadjes
- olie
Werkwijze:
- Bak een omelet van de 2 eieren, snij deze in kleine reepjes en zet even apart
- Warm de olie op in een grote wok
- Stoof de ui, look en rode peper aan
- Voeg de Chinese kool en shiitake toe
- Stoof dit enkele minuten tot de groenten half gaar zijn
- Voeg nu de scampi toe
- Wok verder tot alles gaar is
- Voeg de sambal, sojasaus en stukjes omelet toe
- Breng dit eventueel nog verder op smaak met peper en zout
- Voeg op het einde de ringen lente ui toe
- Serveer dit met rijst
Ik heb dit zojuist gemaakt en mijn man en ik vonden het heel lekker! Ik zal het zeker nog maken.