Hoofdgerechten

Rijst met scampi, Chinese kool en shiitake

Print Friendly, PDF & Email

Een makkelijk dagdagelijkse rijstschotel met gewokte scampi, Chinese kool en shiitake

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 200 g rijst (Bosto Thaï Jasmin rice)
  • 22 scampi, gepeld en gekuist
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 lente uitjes, in fijne ringen gesneden
  • 1/2 Chinese kool, fijn gesneden
  • 2 eieren
  • 1 tl sambal
  • 1 el sojasaus
  • 200 g shiitake, in reepjes gesneden
  • 1/2 rode peper, fijngesneden, zonder zaadjes
  • olie
Werkwijze:
  1. Bak een omelet van de 2 eieren, snij deze in kleine reepjes en zet even apart
  2. Warm de olie op in een grote wok
  3. Stoof de ui, look en rode peper aan
  4. Voeg de Chinese kool en shiitake toe
  5. Stoof dit enkele minuten tot de groenten half gaar zijn
  6. Voeg nu de scampi toe
  7. Wok verder tot alles gaar is
  8. Voeg de sambal, sojasaus en stukjes omelet toe
  9. Breng dit eventueel nog verder op smaak met peper en zout
  10. Voeg op het einde de ringen lente ui toe
  11. Serveer dit met rijst

 

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. ESTHER zegt:

    Ik heb dit zojuist gemaakt en mijn man en ik vonden het heel lekker! Ik zal het zeker nog maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *