Een heerlijke vegetarische pasta met in de oven gegrilde groenten, feta en pijnboompitten.
Recept voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 1 grote rode ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 courget
- 1 aubergine
- 250 g kerstomaten
- 520 g fusilli ortolano
- 200 g feta
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- pijnboompitten
- olijfolie
- peper & zout
- gedroogde tijm / basilicum / ….
Werkwijze:
- Snij de rode peper fijn (zonder zaadjes) en pers het teentje knoflook uit
- Meng dit met 4 el olijfolie en laat dit een half uurtje smaak geven
- Snij nu de groenten (rode uit, paprika, courget, aubergine, kerstomaten) in stukjes en doe deze in een ruime mengkom
- Giet de olijfolie door een fijne zeef over de groenten
- Kruid de groenten met peper, zout, tijm, basilicum en meng alles goed onder elkaar
- Warm de oven op tot 180 graden en bekleed 2 ovenplaten met bakpapier
- Verspreid de groenten over de 2 ovenplaten en bak de groenten 20 minuten in de oven
- Kook de pasta gaar in gezouten water en giet deze af
- Brand de pijnboompitten in een pan zonder vetstof
- Meng de groenten onder de pasta en breng eventueel nog op smaak met peper en zout
- Serveer deze pasta met een stukje feta en pijnboompitten
Smakelijk !!