Mandarijn – Bourbon – Ginger Ale
Zoals jullie waarschijnlijk al wel konden zien op mijn blog drink ik regelmatig een lekkere gin tonic. Maar voor de feestdagen mag het toch wel iets anders zijn. Met oudjaar is de traditie bij vele champagne, maar wat drinken we eigenlijk met kerstmis?
Bekijk hier ook mijn Christmas punch van 2018 met gin, Elixir d’Anvers en rode biet.
(Christmas) Punch, de drie voordelen
Wijn, cava, prosecco? Wees creatief en maak deze Christmas punch. Maak in één keer een grote hoeveelheid zodat uw gasten zichzelf kunnen bedienen. Zo moet je niet continu vragen wat ze willen drinken. Het ander voordeel van deze punch is dat het alcoholgehalte aan de lage kant is, je moet natuurlijk nog een hele avond mee. Het laatste voordeel, deze punch past kwa smaak en kleur perfect bij de kerstperiode. Cheers !
Nodig voor ongeveer 10 personen
- 5 dl vers geperst sap van mandarijn (gezeefd)
- 2,5 dl bourbon
- 5 dl Ginger Ale
- voldoende ijs
Afwerking
- schijfjes mandarijn
- pitten van granaatappel
- steranijs
Doen:
- Meng het sap van mandarijn, bourbon en Ginger Ale in een grote glazen kom of kan
- Voeg ijsblokjes toe
- Werk de punch af met schijfjes mandarijn, granaatappel en steranijs