Bloody mary: Tomaat - Wodka - Worcestersaus
Dranken & Cocktails, Recepten

Bloody mary: Tomaat – Wodka – Worcestersaus

Print Friendly, PDF & Email

Worcestersaus

Ik kreeg van Lea & Perrins worcestersaus de vraag of ik wilde meedoen aan een leuke wedstrijd waarbij er SMEG-toestellen te winnen zijn. Wat ik hiervoor moest doen? Een recept insturen waar worcestersaus onmisbaar in is. Worcestersaus is zo een flesje dat standaard in mijn koelkast staat. Veelal gebruik ik deze smaakmaker voor cocktailsaus, gehakt en soep of saus op smaak te brengen. Maar als ik aan onmisbaar denk, dan kwam deze cocktail onmiddellijk in mij op: Bloody mary. Dit is een cocktail op basis van wodka en tomatensap, op smaak gebracht met enkele druppels worcestersaus en tabasco.

Bloody mary:

  • 45 ml wodka
  • 120 ml tomatensap
  • 10 ml citroensap
  • 6 druppels Lea & Perrins Worcestersaus
  • 6 druppels tabasco
  • snuifje peper
  • snuifje selderzout
  • ijsblokjes
  • basilicum, selder of rode peper voor de afwerking

Doen:

  • Vul het cocktailglas met ijsblokjes.
  • Doe er de wodka, worcestersaus, tabasco, citroensap en de specerijen bij.
  • Giet er vervolgens het tomatensap bij
  • Roer goed
  • Werk af met basilicum, selder of rode peper

Oester & Bloody mary,

Combineer die twee en je hebt Bloody Mary oesters. Fris, zilt & spicy, je proeft het allemaal zodra je deze Bloody-Mary oesters eet.

  • Open de oesters. Bescherm je hand goed
  • Schep op elke oester 1 eetlepels Bloody Mary
  • Serveer de oester samen met de cocktail

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *