Een heerlijk variant op de klassieke Vitello Tonnato. Hier vervangen we het kalfsvlees door heerlijk sappige plakjes konijn die in de oven gegaard zijn met spek.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
Tip: Koop een geheel versneden konijn en ga met de billen aan de slag met dit recept: Ossobuco van konijn
- konijn filets
- 4 lapjes ontbijt spek
- 1/2 blikje tonijn
- mayonaise
- 1 limoen
- appel kappertjes
- groen van 1 lente ui
Doen:
- Ontbeen de konijnfilets en kruid deze met peper
- Rol de filets strak op en pak ze in met het ontbijtspek
- Bind alles op met keukentouw zodat de filets mooi in vorm blijven
- Bak de filets met spek kort aan in een hete pan met een beetje boter en olie
- Gaar deze verder in de oven, 15 minuten op 140 graden
- Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de koelkast
- Maak nu de tonijnmayonaise door de tonijn fijn te mixen met enkele lepels mayonaise
- Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels limoensap
Afwerking
- Smeer de tonijnmayonaise onderaan op het bord
- Snij de konijn filets in plakjes en verdeel deze er bovenop
- Werk af met enkele kappertjes, groen van lente ui en gemalen peper