Hoofdgerechten

Ossobuco van konijn

Print Friendly, PDF & Email

Hier gebruiken we de billen van het konijn voor een heerlijk Italiaans stoofpotje. Ossobuco van konijn.

Ossobuco konijn

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

Tip: Koop een geheel versneden konijn en gebruik de filets voor Coniglio tonato of een Carpaccio van gegaarde konijn filets

  • De billen en bouten van het konijn (incl lever, nieren en de kop)
  • 1 grote wortels
  • 2 tomaten
  • 1 selderstengel
  • 1 uien
  • 0,5 l tomatenpulp of passata
  • 1 teentje look
  • 1 glas witte of rode wijn
  • scheut olijfolie
  • peper en zout
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier

Doen:

  1. Snij de wortel, selder en ui in fijne stukjes, plet de look
  2. Bak de konijnenbillen aan beide zijden goudbruin in de hete olijfolie.
  3. Kruid deze met peper en zout
  4. Haal de billen terug uit de pan
  5. Stoof de ui, wortel, selder en geplette look aan
  6. Blus met het glas wijn
  7. Leg de konijnen billen op de groenten
  8. Voeg de passata, tijm en laurier toe
  9. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes sudderen
    Tot hier kan je dit stoofpotje makkelijk de dag voordien klaarmaken
  10. Haal de filets uit de saus
  11. Snij de tomaten in vier, verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees in blokjes en voeg deze toe aan de saus
  12. Warm de saus op en breng deze goed op smaak met peper en zout
  13. Voeg de konijnenbillen terug toe en laat dit nog 15 minuten zachtjes sudderen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *