Recepten, Voorgerechten

Carpaccio van gegaarde konijnfilets met een tapenade van champignons

Een herfst bordje waar we dunne plakjes konijn serveren met een tapenade van champignons en pijnboompitten, zilveruitjes en ingelegd mosterdzaad.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

Tip: Koop een geheel versneden konijn en ga met de billen aan de slag met dit recept: Ossobuco van konijn

  • konijn filets
  • 4 lapjes ontbijt spek
  • ingelegd mosterdzaad
  • zilvertjes
  • witte wijn azijn
  • 100 g champignons
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 el geroosterde amandelschilfers
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas

Doen:

Plakjes konijn:

  1. Ontbeen de konijnfilets en kruid deze met peper
  2. Rol de filets strak op en pak ze in met het ontbijtspek
  3. Bind alles op met keukentouw zodat de filets mooi in vorm blijven
  4. Bak de filets met spek kort aan in een hete pan met een beetje boter en olie
  5. Gaar deze verder in de oven, 15 minuten op 140 graden
  6. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de koelkast

Tapenade van champignons:

  1. Snij de champignons in fijne blokjes (hou er 1 apart voor de afwerking)
  2. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof, hak ze nadien fijn
  3. Stoof de champignons aan in olijfolie
  4. Haal de champignons uit de pan, meng met de fijngehakte pijnboompitten
  5. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels limoensap
  6. Laat afkoelen

Zilveruitjes:

  1. Pel de zilveruitjes en haal deze uit elkaar
  2. Marineer deze met witte wijnazijn

Afwerking:

  1. Snij de rollades van konijn in fijne plakjes en schik deze op bord
  2. Besprenkel deze met olijfolie, kruid met peper en zout
  3. Maak enkele quenelles van de tapenade en leg deze op de plakjes konijn
  4. Verdeel enkele stukjes zilver ui met ingelegd mosterdzaad op het bord
  5. Werk af met schilfer Parmezaanse kaas, amandelschilfers en enkele dunne plakjes rauwe champignon
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Yummie wat een lekker gerechtje 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *