Een herfst bordje waar we dunne plakjes konijn serveren met een tapenade van champignons en pijnboompitten, zilveruitjes en ingelegd mosterdzaad.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
Tip: Koop een geheel versneden konijn en ga met de billen aan de slag met dit recept: Ossobuco van konijn
- konijn filets
- 4 lapjes ontbijt spek
- ingelegd mosterdzaad
- zilveruitjes
- witte wijn azijn
- 100 g champignons
- 20 g pijnboompitten
- 2 el geroosterde amandelschilfers
- 1 limoen
- olijfolie
- Parmezaanse kaas
Doen:
Plakjes konijn:
- Ontbeen de konijnfilets en kruid deze met peper
- Rol de filets strak op en pak ze in met het ontbijtspek
- Bind alles op met keukentouw zodat de filets mooi in vorm blijven
- Bak de filets met spek kort aan in een hete pan met een beetje boter en olie
- Gaar deze verder in de oven, 15 minuten op 140 graden
- Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de koelkast
Tapenade van champignons:
- Snij de champignons in fijne blokjes (hou er 1 apart voor de afwerking)
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof, hak ze nadien fijn
- Stoof de champignons aan in olijfolie
- Haal de champignons uit de pan, meng met de fijngehakte pijnboompitten
- Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels limoensap
- Laat afkoelen
Zilveruitjes:
- Pel de zilveruitjes en haal deze uit elkaar
- Marineer deze met witte wijnazijn
Afwerking:
- Snij de rollades van konijn in fijne plakjes en schik deze op bord
- Besprenkel deze met olijfolie, kruid met peper en zout
- Maak enkele quenelles van de tapenade en leg deze op de plakjes konijn
- Verdeel enkele stukjes zilver ui met ingelegd mosterdzaad op het bord
- Werk af met schilfer Parmezaanse kaas, amandelschilfers en enkele dunne plakjes rauwe champignon
Yummie wat een lekker gerechtje 🙂