Focaccia met geroosterde pompoen en geitenkaas
Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Focaccia met pompoen en geitenkaas

In dit recept bakken we onze eigen focaccia. De grootste uitdaging voor mij bij het bakken van vers brood is geduld. Vooral geduld tijdens het kneden, dit duurt zo een 10 á 15 minuten. Deze tijd heeft het deeg nodig om de gluten, suiker en gist z’n werk te laten doen. Verder serveren we deze vers gebakken focaccia met geroosterde pompoen, pompoenpitten, rucola en geitenkaas. Een heerlijke lunch dus.

Verse focaccia

  • 500 g bloem voor wit brood
  • 1 zakje droge gist (11 gram)
  • 8 gram zout
  • 80 gr olijfolie
  • 240 ml water
  • tijm en rozemarijn
  • grof zeezout

Doen

  • Doe de gist in de kom van een keukenrobot en daarop de bloem.
  • Doe het zout, olijfolie en het lauw water erbij. Voeg alsook 1 el fijngesneden tijm en rozemarijn toe
  • Kneed 15 minuten tot een glad deeg
  • Doe het deeg in een kom en dek het af. Laat het deeg ca. 1 uur rijzen op een warme plaats.
  • Kneed het deeg kort door.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie
  • Leg het deeg op de bakplaat. Duw het deeg wat open tot je een brood bekomt van ongeveer 30 x 30 cm
  • Dek het af met een handdoek. Laat dit een uur rijzen op kamertemperatuur
  • Maak met de vingers putjes in het focacciadeeg
  • Maak een mengeling van fijngesneden tijm, rozemarijn en 3 el olijfolie
  • Borstel deze olie over het deeg. Strooi er een beetje grof zeezout over
  • Bak de focaccia gedurende 15 tot 18 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden

Geroosterde pompoen

  • 1 butternut pompoen
  • olijfolie
  • tijm en rozemarijn

Doen

  • Snij de pompoen doormidden, verwijder de pitten
  • Leg de pompoen op een bakplaat met bakpapier
  • Besprenkel de pompoen met olijfolie, kruid met peper en zout
  • Leg er een takje tijm en rozemarijn op
  • Bak de pompoen gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden

Afwerking

  • pompoenpitten
  • rucola
  • olijfolie
  • 1 rol geitenkaas

Doen

  • Snij de focaccia in stukken en nadien doormidden
  • Snij de geroosterde pompoen in plakken van 1/2 cm
  • Rooster de pompoenpitten in een pan zonder verstof
  • Serveer de focaccia met pompoen, pompoenpitten en plakjes geitenkaas
  • Werk af met olijfolie
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *