Allerlei

Teriyaki saus

Print Friendly, PDF & Email

Deze Japanse saus die gemaakt wordt van gember, sojasaus, look enz. kan je ook kant en klaar kopen in de supermarkt. Maar vers maken is al bijna even gemakkelijk en veel lekkerder.

Ingrediënten:

  • 25 gr gember
  • 1/2 rode peper
  • 2 dl sojasaus
  • 100 gr suiker
  • 1 el honing
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 limoen
  • 2 dl runds of kippenbouillon

Werkwijze:

  1. Schil de gember en snij hem heel fijn
  2. Snijd de rode peper in stukjes (Als je de saus pikant wil kan je de zaadjes erin laten)
  3. Pel de look en hak hem fijn
  4. Haal met een dunschiller de schil van de limoen
  5. Verhit een scheutje olijfolie en stoof hierin de gember, look, rode peper en schil van de limoen in aan
  6. Voeg na 1 minuut de sojasaus, honing en bouillon toe
  7. Laat de saus voor de helft inkoken op een zacht vuur
  8. Zeef de saus en laat afkoelen

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Beste Kris,

    Heb je enig idee hoelang je deze saus kunt bewaren?

    Alvast bedankt!

    Groetjes,
    Ans

    1. Hoi Ans,
      Door het gebruik van verschillende verse producten zou ik dit niet langer dan een maand bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *