Aperitief hapjes

Hummus van geroosterde paprika

Print Friendly, PDF & Email

Hummus is afkomstig uit het gebeid ten Oosten van de Middenlandse zee en is op basis van kikkererwten. Vaak wordt dit tussen een pitabroodje of een Marokaans brood gegeten. Deze hummus op basis van geroosterde paprika en kikkererwten is heerlijk om te gebruiken als dipsaus bij een aperitief.

Recept voor 1 grote soepkom hummus

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten (400gr – uitgelekt +- 270 gr)
  • 1 blik geroosterde paprika (uitgelekt +- 350 gr)
  • 100 gr roomkaas
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl limoensap
  • 1 klein teentje knoflook

Werkwijze:

  1. Verwijder het vocht van de kikkererwten en geroosterde paprika’s
  2. Spoel de kikkererwten en doe ze in de blender
  3. Voeg de geroosterde paprika’s samen met alle ingrediënten toe
  4. Mix dit tot een fijne homogene massa
  5. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout
  6. Serveer als aperitief met enkele paprika reepjes of stukjes brood

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *