Twee recepten met Stompetoren kaas - Mini hamburger - Jalapeño
Allerlei, Recepten

Twee recepten met Nederlandse Stompetoren kaas

Print Friendly, PDF & Email

Stompetoren kaas

Stompetoren kaas wordt gemaakt van weidemelk. De koeien grazen en rusten in de wei, daardoor zitten ze ‘lekkerder in hun vel’ en zijn ze gezonder. Het eten van vers gras zorgt bovendien voor rijke smaakvolle melk. De koeien lopen minimaal 120 dagen per jaar en minimaal 6 uur per dag buiten. In deze blogpost gebruik ik uit hun assortiment twee verschillende kazen De Grand Cru en de komijnekaas.

Grand Cru & komijnekaas

De zachte, romige structuur van Stompetoren kaas, aangevuld met de nootachtige smaak van het komijnzaad, zorgt voor een heerlijke smaaksensatie. Ideaal als kaas op een borrelplank, maar ook leuk om te verwerken in een gerecht. Kijk hier voor nog meer Stompetoren recepten.

Deze Grand Cru is de trots van de kaasmeesters en het topstuk uit de collectie, maar liefst 18 maanden gerijpt. Waar andere kazen droog worden en een harde korst krijgen, blijft de Stompetoren Grand Cru perfect snijdbaar, met een dun korstje.

Twee recepten met Stompetoren kaas - Mini hamburger - Jalapeño

Mini hamburger met Stompetoren Grand Cru

  • Briochebrood
  • hamburgers
  • Stompetoren Grand Cru
  • jalapeño
  • grof zeezout

 

Doen:

  • Snijd dikke plakken brioche brood, steek er ringen uit van ongeveer 7 cm
  • Toast het brood in een pan met een beetje boter
  • Maak hamburgers met een diameter van 7 cm
  • Bak de jalapeño pepers gedurende 5 minuten in een pan met olijfolie
  • Haal de pepers uit de pan, strooi er een beetje grof zeezout over
  • Bak de hamburgers gaar, laat er een plakje kaas op smelten
  • Serveer het getoast briochebrood met hamburger en gebakken peper

 

Twee recepten met Stompetoren kaas - Mini hamburger - Jalapeño

Jalapeño met spek en Stompetoren komijnekaas

  • 10 jalapeño
  • 50 g komijnekaas
  • 50 g gerookt spekblokjes
  • 1 lente uitje
  • 1 kl paneermeel

 

Doen:

  • Maak een mengeling van fijngesneden lente ui, spekblokjes, geraspte kaas en paneermeel
  • Snij de pepers doormidden, verwijder de zaadjes
  • Vul de pepers op met kaas/spek mengeling
  • Bak de pepers gedurende 20 minuten in een oven van 180 graden

 

Twee recepten met Stompetoren kaas - Mini hamburger - Jalapeño

Facebook winactie.

Ook jij kan meedoen met deze winactie. Post de leukste Stompetoren foto op Facebook. Maak o.a. kans op uw gewicht in Stompetoren kaas, Een weekendje weg naar een dorp met een Stompetoren of 1 van de 5 borrelplanken voor 10 personen. Meer info vind je hier

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *