6 leuke en verrassende barbecue salades
Barbecue, Recepten

6 leuke en verrassende barbecue salades

Barbecue salades

Het barbecue seizoen is mijn favoriete seizoen aller tijden. Heerlijk buiten eten, een visje op de barbecue of in een papillotte, een mooi stuk gegrild vlees en een glaasje lekkere wijn. Heerlijk toch! Maar bij barbecue horen natuurlijk ook barbecue salades. De klassieke barbecue salades zijn natuurlijk altijd lekker. Maar soms is het ook leuk om eens iets anders te serveren. Daarom maken wij een overzicht met 6 leuke en verrassende salades voor bij de BBQ. 

Salade van broccoli en bloemkool

  • 1 broccoli
  • 1 kleine bloemkool (400 g)
  • 1 rode ui
  • 1 granaatappel
  • 150 g rozijnen
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el pompoenpitten
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • peper en zout
  • olijfolie

Doen:

  • Snij voor de salade de broccoli en bloemkool in roosjes (hapklare stukjes)
  • Doe deze in een ruime mengkom samen met de fijngesneden ui, pitjes van granaatappel, rozijnen, geroosterde pitten en yoghurt
  • Roer alles goed onder elkaar
  • Kruid de salade met peper en zout
Barbecue salade: broccoli en bloemkool

Griekse salade

  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 150 g feta
  • 15 olijven
  • verse oregano
  • peper en zout
  • olijfolie

Doen

  • Snij alle ingrediënten in blokjes of reepjes
  • Breng de salade op smaak met verse oregano, peper, zout en olijfolie
Barbecue salade: Griekse salade

Boontjes & Graanmosterd

  • 400 g boontjes (sperzieboontjes, boterboontjes of gemengd)
  • 2 el graanmosterd
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el olijfolie

Doen

  • Was de boontjes en knijp de topjes eraf
  • Kook de boontjes beetgaar in gezouten water (ong. 5 tot 7 minuten)
  • Verfris de boontjes onmiddellijk onder koud water
  • Laat ze nadien goed uitlekken
  • Meng op het einde de graanmosterd, olijfolie en Parmezaanse kaas onder de boontjes
barbecue salade: boontjes en graanmosterd

Salade van venkel en sinaasappel

  • 2 kleine venkelknollen
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode ui
  • 2 el pijnboompitten
  • peterselie
  • 1 tl mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Doen

  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof
  • Snijd of schaaf de venkel in dunne reepjes
  • Pel de ui, snij deze doormidden en snijd deze in dunne plakjes
  • Schil de sinaasappel. Snijd de partjes sinaasappel los, vang het sap op
  • Meng het sap van sinaasappel met mosterd, azijn, olijfolie en fijngesneden peterselie
  • Meng de venkel, rode ui, partjes sinaasappel en vinaigrette onder elkaar
  • Breng op smaak met peper en zout. Werk af met pijnboompitten
Salade van venkel en sinaasappel

Slaatje van waterkers

  • 1 bos waterkers
  • 1 stronk little gem sla
  • 2 stelen selder
  • 10 kerstomaten
  • 1/2 komkommer
  • peper en zout
  • olijfolie

Doen

  • Meng alle ingrediënten voor het slaatje
  • Besprenkel dit met olijfolie, kruid met peper en zout
Slaatje waterkers en selder

Panzanella

  • 4 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui
  • 10 olijven
  • 1 bol mozzarella
  • 1 el kappertjes
  • 4 ansjovis, fijngesneden
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • witte wijn azijn
  • 1/2 Turks brood of focaccia

Doen

  • Snij de tomaat en komkommer in blokjes, de rode ui in fijne ringen
  • Snij de mozzarella in blokjes, de olijven doormidden
  • Doe alle ingrediënten in een ruime mengkom
  • Voeg het uitgeperst teentje knoflook en fijngesneden basilicum toe
  • Voeg witte wijn azijn en olijfolie toe, kruid met peper en zout
  • Snij het brood in plakken van 1 cm, wrijf het in met olijfolie
  • Toast het brood op de bbq of in de oven
  • Serveer het getoast brood bij de frisse salade
Panzanella - Italiaanse salade met geroosterd brood

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *