Gebraden kippenbillen met bakrijst en wokgroenten
Hoofdgerechten, Recepten

Gebraden kippenbillen met rijst en wokgroenten

Gebraden kippenbillen

Toch niets beter in huis dan de geur van overheerlijk gebraden kip. Zo heb je met dit recept twee maal plezier. Enerzijds van de heerlijke geur, anderzijds van het eenvoudige recept. We combineren de sappige kippenbillen in een eenpansgerecht met bakrijst en verschillende groeten.

Gebraden kippenbillen met bakrijst en wokgroenten

Nodig voor 2 personen

  • 6 kippenbouten
  • 200 g Bosto snelkookrijst
  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 10 kerstomaten
  • 5 lente uitjes
  • kippenkruiden
  • umami (Lima)

Doen:

  • Kruid de kippenbouten met kippenkruiden
  • Bak deze bruin in een ruime pan
  • Plaats een deksel op de pan, laat dit 40 minuten zachtjes sudderen tot de kippenbouten gaar zijn
  • Snij ondertussen de ui, paprika en champignons in stukjes
  • Haal de kippenbouten uit de pan
  • Doe de groenten in de pan, bak deze aan in de vetstof van de kip
  • Voeg rijst, +- 100 ml water en de doormidden gesneden kerstomaten toe
  • Laat dit enkele minuten sudderen, zodat het water verdampt en de rijst gaar wordt
    Voeg indien nodig nog extra water toe
  • Breng de rijst en groenten op smaak met de umami pasta
  • Leg de kippenbouten bovenop de rijst
  • Werk af met fijngesneden lente uitjes
  • Smakelijk


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *