Pulled vlees wordt veelal op de barbecue klaargemaakt. Hoewel wij enorm graag bbq-en, maken wij deze Pulled Beef klaar in de oven. De basis voor pulled beef is mooi dooraderd rundvlees. Hiervoor kloppen we aan bij onze vrienden van The Meatlovers. Voor dit recept gaan we aan de slag met “Chuck Roast”. De Chuck eye wordt gesneden van de hals en onderrib van het rund, hierdoor heeft het ook vaak de bijnaam “Rundernek”. Een uniek stuk vlees dat een indruk achterlaat! We serveren deze pulled beef tussen een heerlijk brioche broodje met koolsla en chimichurri mayonaise. Een absolute topper!
Pulled beef uit de oven
- 1,2 kg Chuck Roast – The Meatlovers
- BBQ Rub – Beef it up: Low and Slow
- 3 el mosterd
- 3 el barbecuesaus
- sap van 1 sinaasappel
- 2 sjalot
- 200 ml runderbouillon
- briochebroodjes
Doen
- Warm een klontje boter op in een ruime gietijzeren stoofpot
- Bak het stuk vlees langs alle zijden mooi bruin. Haal het vlees terug uit de pan
- Kuis de sjalot, snij deze in halve ringen
- Stoof in diezelfde stoofpot de sjalot aan. Zet het vuur nu zachter
- Smeer het vlees in met mosterd, bestrooi het vlees rondom met de kruidenrub
- Leg het stuk vlees op de sjalot in de stoofpot. Voeg 100 ml bouillon toe
- Plaats deze pot zonder deksel gedurende 2 uur in een oven van 150 graden
(tot het vlees een kerntemperatuur van 75 graden heeft) - Haal stoofpot uit de oven
- Wrijf het vlees in met de barbecuesaus
- Voeg het sap van de sinaasappel en de overige 100 ml bouillon toe aan de stoofpot
- Plaats deze keer de stoofpot met deksel gedurende 1u30 in een oven van 150 graden
(tot het vlees een kerntemperatuur van 93°C heeft bereikt) - Haal de stoofpot uit de oven, laat het vlees even rusten
- Giet het vocht in een doorzichtige maatbeker zodat je dit makkelijk kan ontvetten
- Trek het vlees tot draadjes
- Voeg een beetje van het ontvette kookvocht toe tot het vlees mooie smeuïg is
Chimichurri mayonaise
- 2 el fijngesneden oregano
- 1 el fijngesneden peterselie
- 2 el groene kruiden (tijm/bieslook/….)
- 50 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 1/2 rode peper, fijngesneden
- 3 el witte wijnazijn
- peper en zout
- mayonaise
Doen
- Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Hou je van pikant, laat de zaadjes er dan wel inzitten.
- Meng de kruiden met de olijfolie, azijn, peper en zout.
- Meng 3 el mayonaise met 2 el chimichurri
- Bewaar tot gebruik in de koelkast
Koolsla
- 200 g geraspte witte kool
- 1 bussel radijs
- 1 rode ui
- 2 el mayonaise
- peper en zout
Doen
- Kuis de radijs en rode ui, snij deze in reepjes
- Meng dit met de witte kool
- Meng hier de mayonaise onder
- Breng het geheel op smaak met peper en zout
Afwerking
- Rooster de briochebroodjes 5 minuten in de oven
- Smeer een laagje Chimichurri mayonaise op de brioche
- Beleg het briochebroodje verder met pulled beef en koolsla
- Smakelijk!
Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.