GinTonic Foodpairing, Recepten, Voorgerechten, Zoetigheden

Aardbei – avocado – vlierbloesem & PJ Elderflower Gin

GinTonic: PJ Elderflower Gin– Fever-Tree tonic – zwarte peper en vlierbloesem
Foodpairing: Aardbei – avocado – vlierbloesem

PJ Gin is de nieuwste creatie van PJ Frooninckx, de bedenker van Obey Vodka en Frozen likeur. PJ Gin bestaat in twee varianten: de witte en de zwarte verpakking. In de witte fles zit de PJ Elderflower Gin. Deze gin is geïnfuseerd met het vruchtvlees van citroen en vlierbloesem. Hierdoor krijgt de gin een zoete, citrusachitge smaak met een bloemige vlierbloesem afdronk. In de neus krijgt men een lichte witte peper en floraal tintje.

Foodpairing: Bij deze zachte elderflower gin creëren we een fris en verrassende combinatie tussen avocado, aardbeien en vlierbloesem. Zo eenvoudig en super lekker.

Nodig:

  • 1 rijpe avocado
  • aardbeien
  • limoen
  • vlierbloesem
  • olijfolie
  • zwarte peper en grof zeezout

Doen:

  1. Snij de avocado in plakjes, schik deze op bord
  2. Besprenkel de avocado met limoensap en kruid met peper en zout
  3. Snij de aardbeien in plakjes en verdeel deze op de avocado
  4. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout
  5. Werk af met enkele bloempjes van vlierbloesem en rasp van limoen

Gebruik buiten het seizoen een beetje vlierbloesemsiroop

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.