Een eenvoudige en vegetarische wok met tofublokjes, broccoli, paprika & cashewnoten.
RVS Sauteerpan “chef” – Le Creuset: Deze roestvrijstalen sauteer- / stoofpan van Le Creuset heeft een heel breed bereik. Perfect voor het bereiden van sausen, roerbak gerechten, risotto, …. . Het drielaags materiaal zorgt voor een optimale warmtegeleiding tot aan de rand van de pan. Het deksel heeft een inkeping zodat de waterdamp kan ontsnappen en er geen risico meer is op overkoken. Geschikt voor alle warmtebronnen, oven (tot 220 °C.) en vaatwasser. Levenslange garantie. Een allround pan die hier thuis veel gebruikt wordt.
Nodig voor 2 personen:
- 180 g tofu à la minute (SoFine)
- 2 tl geraspte gember
- 1 teentje fijngehakte knoflook
- 1 kleine broccoli
- 1 rode paprika
- 1 el chilisaus
- 1 el sojasaus
- 3 lente uitjes
- 2 el cashewnoten
- Wilde rijst
Doen:
- Hak de cashewnoten grof en rooster deze in een pan zonder vetstof, haal uit de pan en zet apart
- Warm een beetje olijfolie op, bak hier kort de blokjes tofu aan, haal uit de pan en zet apart
- Roerbak in dezelfde wok de gember en knoflook aan
- Voeg broccoliroosjes en paprikareepjes toe
- Roerbak dit in enkele minuten gaar
- Voeg de chilisaus en sojasaus toe, schep de tofublokjes weer in de wok
- Snij de lente uitjes in ringen, bak deze nog 1 minuut mee
- Serveer met wilde rijst en werk af met de cashewnoten