Dit recept ziet er misschien een beetje fancy en chique uit. Maar laat U daar zeker niet door afschrikken. De prei wordt gekonfijt in de oven. Voor de burrata moet je maar een potje open doen. Pijnboompitten worden geroosterd en croutons krokant gebakken in de pan. Verder werken we dit recept af met de olie van prei en verse kruiden zoals kervel en basilicum.
Nodig voor 2 personen
- 1 potje burrata
- 1 prei
- olijfolie
- ciabatta
- pijnboompitten
- kervel
- basilicum
Doen
- Snij het wit van prei in stukken van 6 cm. De overige prei kan je gebruiken om soep van te maken
- Leg de stukken prei in een ovenschotel
- Overgiet deze met een flinke scheut olijfolie, kruid met peper en zout
- Zet de prei 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden
- Laat de prei afkoelen
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof
- Snij de ciabatta in fijne blokjes. Bak deze krokant in een pan met een scheutje olijfolie
Afwerking
- Snij de burrata doormidden. Leg op elk bord een halve burrata
- Duw deze een beetje open zodat de burrata mooi uitloopt
- Snij de prei in de lengte doormidden. verwijder het buitenste velletje
- Leg enkele stukje prei op de burrata
- Lepel hierover de olie uit de ovenschotel van de prei
- Werk af met croutons, pijnboompitten, basilicum en kervel
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.