Tartaar van rode biet met appel en croutons
Hoofdgerechten, Recepten

Geitenbrie met rode biet, appel en croutons

Print Friendly, PDF & Email

Een pakje voorgegaarde rode bieten in onze koelkast bracht ons bij dit recept. Verse kruiden zoals postelein, rucola en zuring vonden we in onze tuin. Van een restje stokbrood van de dag ervoor maakten we heerlijke croutons. Verder maakten we dit recept helemaal af met een stukje heerlijke geitenbrie. De Alphenaer geitenbrie wordt, zoals de merknaam al aangeeft geproduceerd in het in Noord-Brabant gelegen Alphen. Dit op nog geen 20 km van onze woonplaats. Een enorm mooi streek product dus. 

Voor dit recept gebruiken we de Alphenaer Geitenbrie Naturel. Maar daarnaast maken de kaasmeesters van DeJong Cheese nog twee heerlijke varianten. Eentje met fenegriek en een andere met bospaddestoelen. Een prachtig drieluik, met een moeilijk te kiezen favoriet.

Nodig voor 4 á 6 personen

  • Alphenaer Geitenbrie (80 g per persoon)
  • 500 g voorgegaarde rode biet
  • 1 appel
  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • 1 mespuntje mosterd
  • enkele druppels worcestersaus en tabasco
  • verse kruiden postelein, rucola, bieslook en zuring
  • oud brood of toast brood
  • klontje boter

Doen

  • Laat de voorgekookte rode biet goed uitlekken
  • Snijd de rode biet in fijne blokjes
  • Snijd de appel in fijne blokjes
  • Pel de sjalot, snipper deze fijn
  • Meng de rode biet, appel en sjalot onder elkaar
  • Breng dit op smaak met olijfolie, mosterd, peper, zout, enkele druppels worcestersaus en tabasco
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast
  • Snipper de bieslook fijn, meng deze met 5 el olijfolie. Zet even apart
  • Snij het brood in blokjes
  • Bak deze krokant in een pan met een klontje boter
  • Snijd de Alphenaer Geitenbrie in plakjes
  • Leg 2 plakjes geitenbrie per bord
  • Verdeel hierop 2 el tartaar van rode biet
  • Strooi hierover enkele croutons en verse kruiden
  • Lepel er een beetje olie met bieslook rond
  • Geniet!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *