Schelvis | Inktvis | Belgische kaviaar | Broccoli | Krokant van selder | Zuring
Aperitief hapjes, GinTonic Foodpairing, Recepten, Voorgerechten

Biercée GIN – Less is more – In olijfolie gekonfijte schelvis met een Belgische salade

Print Friendly, PDF & Email

Gin Tonic Foodpairing:
Biercée GIN – Less is more – Gekonfijte schelvis, witloof, venkel en postelein

De nieuwe Biercée Gin van de Distillerie de Biercée werd ontwikkeld met respect voor eeuwenoude tradities:  een 100% Belgische gin, een nieuwe oude gin met de ‘o zo typische Biercée toets… De Meester Distilleerders van Biercée wilden terug naar de essentie. Naar een gin met slechts 7 ingrediënten gedistilleerd in gehamerde koperen distilleerkolven. Een gin die liefhebbers zal verleiden met zijn heerlijke citrustoetsen en zijn geslaagde mix van groene kruiden, maar ook met zijn frisse bitterheid en zijn warme, kruidige afdronk.

Foodpairing recept. We baseren ons voor deze pairing op België, Less is more, de mix van groene kruiden en de warme kruidige afdronk. Daarom confijten we hier en stukje schelvis in olijfolie met roze peperbolletjes en salie. Deze 2 ingrediënten gebruiken we ook als garnituur in onze gin. Bij de schelvis makken we een frisse salade van witloof, venkel, postelein en radijsjes. Dit heerlijk eenvoudig gerecht pas uitstekend bij deze Less is more Biercée gin.

Gin Tonic: Biercée GIN: Less is more – tonic – 4 bolletjes roze peper – 2 blaadjes salie

Ingrediënten:

  • schelvis
  • olijfolie
  • roze peperbolletjes
  • salie
  • takje tijm
  • grof zeezout en gemalen peper

Voor de salade:

  • venkel
  • witloof
  • Biercée GIN – Less is more
  • postelein
  • radijsjes

Doen:

  • Warm in een klein potje de olijfolie op met enkel bolletjes roze peper, salie en een takje tijm
  • Zet het vuur uit en laat dit 30 minuten zachtjes trekken
  • Snij ondetussen alle groenten voor de salade
  • Meng alle groenten en verdeel deze in enkele schaaltjes
  • Warm de olijfolie op tot 90 graden
  • Konfijt de stukje schelvis in de olijfolie en hou de temperatuur op 90 graden
  • Kleine stukje zoals op deze foto hebben maar een 5 minuten nodig.
  • Leg de stukjes vis op de salade
  • Schenk een beetje olijfolie in en schaaltje, zo koelt dit onmiddelijk af.
  • Werk het gerecht af met grof zeezout, gemalen peper en een lepel van de lauwe olie

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *