Op Vietnamese wijze,
Runderwangen zijn heel sterk van smaak. We kiezen daarom voor een bereiding op Vietnamese wijze, zo voegen we citroengras en koriander toe om het gerecht op te frissen. Hier het recept van een heerlijk stoofpotje geserveerd met rijstnoedels.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kg rundwang
- 400 ml rundfond (Lacroix)
- 1 stengel citroengras
- 2 cm gember, fijngesneden
- 1/2 el rijstazijn
- 1/2 el sojasaus
- enkele druppels vissaus
- 10 korianderzaadjes
- 3 kruidnagels
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 grote uien
- (maizena)
- verse kroiander
Werkwijze:
- Snij de rundwangen in stukken, kruid met peper en zout en bak deze aan in een ruime stoofpan
- Snij de ui in reepjes en voeg deze samen met de knoflook toe aan de runderwangen
- Plet de korianderzaadjes en snij het citroengras doormidden, voeg dit met de kruidnagel en gember toe aan het stoofpotjes
- Stoof alles goed aan
- Voeg de rundbouillon toe en vul verder aan met water tot alles onderstaat
- Breng dit naar het kookpunt en laat dit 1.5u zachtjes pruttelen
- Breng het stoofpotje op smaak met sojasaus, rijstazijn, vissaus, peper en zout
- Indien de saus nog een beetje te dun is, kan je ze indikken met een maizena
- Serveer dit stoofpotje met rijstnoedels en werk af met een takje koriander
Het is natuurlijk altijd lekker als je stoofpotjes de dag op voorhand al kan klaarmaken
Schaaltjes: Serax – Pascale Naessens