Een heerlijke winterse pasta met een verrassende saus van pompoen. Ddaarbij gebakken scampi en een beetje pesto van rucola, smaakt fantastisch lekker.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 200 gr pasta (Volkoren-Soubry)
- 300 gr pompoen (liefst butternut)
- 180 ml groentenbouillon
- 20 scampi, gepeld en gekuisd
- 50 ml room
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- 1/2 recept rucola pesto
Werkwijze:
- Pel de scampi en verwijder het darmkanaal
- Maak de rucola pesto
- Schil de pompoen en snij hem samen met de ui en knoflook in blokjes
- Stoof de ui samen met de knoflook even aan en voeg de pompoen toe
- Laat dit 2 minuten stoven
- Voeg de groentenbouillon toe, plaats een deksel op de pot en laat 10 minuten zachtjes pruttelen
- Mix de pompoensaus fijn, voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water
- Bak ondertussen de scampi krokant en kruid deze ook met peper en zout
- Meng de pompoensaus onder de pasta
- Serveer de pasta met gebakken scampi en pesto van rucola
Mooie foto’s en lekkere recepten! Ik ben fan