Hoofdgerechten

Pasta met pompoensaus en scampi

Een heerlijke winterse pasta met een verrassende saus van pompoen. Ddaarbij gebakken scampi en een beetje pesto van rucola, smaakt fantastisch lekker.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 200 gr pasta (Volkoren-Soubry)
  • 300 gr pompoen (liefst butternut)
  • 180 ml groentenbouillon
  • 20 scampi, gepeld en gekuisd
  • 50 ml room
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 1/2 recept rucola pesto

Werkwijze:

  • Pel de scampi en verwijder het darmkanaal
  • Maak de rucola pesto
  • Schil de pompoen en snij hem samen met de ui en knoflook in blokjes
  • Stoof de ui samen met de knoflook even aan en voeg de pompoen toe
  • Laat dit 2 minuten stoven
  • Voeg de groentenbouillon toe, plaats een deksel op de pot en laat 10 minuten zachtjes pruttelen
  • Mix de pompoensaus fijn, voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout
  • Kook de pasta beetgaar in gezouten water
  • Bak ondertussen de scampi krokant en kruid deze ook met peper en zout
  • Meng de pompoensaus onder de pasta
  • Serveer de pasta met gebakken scampi en pesto van rucola
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Mooie foto’s en lekkere recepten! Ik ben fan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *