Bami en babi pangang saus
Bij de Chinees zal ik bijna altijd babi pangang met bami bestellen. Dat is echt één van m’n favorieten. Niet dat we nu thuis babi pangang gaan namaken. Maar met deze saus komen we alvast wel aardig in de buurt. Verder maken we heerlijk bami met krokant gebakken spek, sriracha en atjar.
Nodig voor 2 personen
- 240 g noedels (of je favoriete soort pasta, ik gebruikte tagliatelle)
- 1 zakje wokgroenten (450 g)
- mix voor bami
- 300 g speklappen (dikte 0,5 cm)
- atjar
- 1 el sriracha
- 1 el sojasaus
- 1 el honing
Babi pangang saus
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 20 g gember
- 1 kl tomatenpuree
- 1 kl bloem
- 2 el sweet chilisaus
- 1 el sojasaus
- 2 el ketchup
- 1 dl water
Doen
Maak eerst de saus:
- Pel de sjalot en de knoflook. Hak deze tezamen met de gember fijn in de hakmolen
- Warm een scheutje olie op in een steelpan. Stoof hier het sjalot-mengsel in aan
- Doe er de tomatenpuree bij en laat mee aanstoven
- Voeg alsook de bloem toe, laat deze zachtjes mee aanstoven
- Voeg sweet chilisaus, sojasaus, ketchup en het water toe
- Breng het geheel aan de kook. Laat enkele minuten zachtjes pruttelen
Bami
- Kook de pasta gaar zoals op de verpakking staat
- Wok de wokgroenten beetgaar
- Meng de pasta en wokgroenten met de mix voor bami (verhouding nakijken op de verpakking)
- Bak het spek krokant in een hete pan
- Maak een mengeling van de sriracha, sojasaus en honing
- Wrijf op het einde het spek in met de sriracha mengeling
- Serveer de bami met sriracha spek, atjar en babi pangang saus
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.