Deze pasta met wildgehakt en paddenstoelen is een eenvoudig en smaakvol gerecht dat perfect past bij de herfst. Het rijke en kruidige wildgehakt wordt heerlijk aangevuld door de aardse smaak van de paddenstoelen. Samen met een romige saus vormt het een hartig en verwarmend gerecht dat snel op tafel staat. Dit recept is ideaal voor een doordeweekse avond, wanneer je iets lekkers wilt serveren zonder veel tijd in de keuken door te brengen. Perfect comfortfood, helemaal in het seizoen!
Nodig voor 2 personen
- 2 wildburgers (2x125g) – The Meatlovers
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 400 g paddenstoelen (Kastanjechampignon – Shiitake – Oesterzwam – Cantharellen)
- 1 el bloem
- 250 ml wildfond (of rundsfond)
- scheutje cognac
- 1 kl mosterd
- 250 g dikke spaghetti
- Parmezaanse kaas voor de afwerking
Doen:
- Snipper de sjalot fijn, plet de look
- Warm een klontje boter op in een ruime braadpan
- Stoof hier de sjalot en look in aan
- Voeg de wildburgers toe. Duw deze fijn in de pan, bak het gehakt rul.
- Snij ondertussen de paddenstoelen in stukjes
- Voeg de paddenstoelen toe aan de sauteerpan. Bak deze mee aan
- Voeg 1 el bloem toe, stoof deze kort mee aan
- Voeg de bouillon, een scheutje cognac en de mosterd toe
- Roer goed. Breng het geheel aan de kook
- Breng op smaak met peper en zout
- Kook de spaghetti beetgaar (30 sec minder lang als op de verpakking staat)
- Voeg 1 pollepel kookvocht toe aan de saus
- Giet de spaghetti af, voeg deze toe aan de sauteerpan
- Roer alles goed onder elkaar
- Zet het vuur uit, zet het deksel op de pan en laat enkele minuten rusten
- Serveer naar eigen smaak met Parmezaanse kaas
- Smakelijk
Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.