Enchilada met kip
Misschien zagen jullie dit recept ook al passeren bij Home Made Chefs. Juist ja, sinds kort mag ik mijzelf ook zo noemen. Zo zullen er regelmatig recepten van mij verschijnen op dit Nederlandse foodplatform. Maar dit overheerlijke recept kon natuurlijk ook niet ontbreken op onze eigen blog. Enchiladas behoren tot de categorie van comfort food. Eten waar je een goed gevoeg van krijgt. Op de blog zijn er al verschillende enchiladas te vinden. Deze keer gaan we terug aan de slag met kippendijen. Het lekkerste en sappigste stukje kip. Hieraan voegen we mais en cheddar aan toe. Voor de saus gaan we deze keer the easy way met kant en klare fajitasaus.
Nodig voor 2 personen
- 4 tortillawraps
- 2 kippendijen
- 1 kippenbouillonblokje
- 200 g mais
- 150 g geraspte cheddar
- 1 pot fajitasaus 430 ml
- 200g zure room
- 1 avocado
- verse koriander
- 1 tl Mexicaanse kruiden
- peper, zout
Doen
- Doe de kippendijen in een kookpot, vul met water tot de kip onder staat. Voeg het bouillonblokje toe.
- Kook de kippendijen 45 minuten gaan in de bouillon
- Haal de kippendijen uit de bouillon, laat deze afkoelen. Pluk al het vlees van de kip.
- Meng de geplukte kip met mais, de helft van de cheddar en 2 el zure zoom
- Breng deze mengeling op smaak met peper, zout en 1 tl Mexicaanse kruiden
- Verdeel een beetje van de fajitasaus onder in de ovenschotel
- Vul de wraps met de kippenmengeling, rol ze op en leg ze in een ovenschotel
- Verdeel er de resterende fajitasaus over
- Lepel er een beetje zure room over
- Strooi er de rest van de cheddar over
- Bak gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Werk af met blokjes verse avocado en koriander
Recept in foto’s
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
Leuk