Gebakken vis met rijst en een gepocheerd ei
Hoofdgerechten, Recepten

Gebakken vis met rijst en een gepocheerd ei

Print Friendly, PDF & Email

Gebakken vis

Met gebakken vis bedoelen we niet de gefrituurde lekkerbek van de viskraam. In dit recept bakken we een mooi kabeljauwhaasje dat we kort door de bloem hebben gerold. Daarbij serveren we een smaakvolle rijst met prei en doperwten. Om het geheel helemaal af te maken werken we dit recept af met een gepocheerd eitje, avocado en koriander.

Gebakken vis met rijst en een gepocheerd ei

Nodig voor 2 personen

  • 2 kabeljauwhaasjes (2 x 150g)
  • bloem
  • 250 g rijst
  • 1 prei
  • 150 g doperwten
  • 1 kl mosterdzaad
  • 1 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 1 plantje koriander
  • 2 verse eitjes
  • 1 avocado

Doen

  • Was de prei, snij deze in fijne ringen
  • Smelt een klontje boter in een ruime kookpot
  • Stoof hierin de prei aan
  • Voeg de doperwten toe, stoof deze kort mee aan
  • Snij de rode peper fijn, rasp de gember. Voeg dit samen met het mosterdzaad toe een de kookpot
  • Kook ondertussen de rijst gaar. Meng de rijst onder de prei en doperwten
  • Breng de rijsmengeling op smaak met peper, zout en de helft van de koriander (fijngesneden)
  • Dep de kabeljauwhaasjes droog, kruid deze met peper en zout
  • Wentel de kabeljauwhaasjes door de bloem
  • Bak deze bruin in een pan met boter
  • Pocheer ondertussen de eitjes in water met een scheutje azijn
    (een makkelijker alternatief is een zacht gekookt eitje)
  • Snij de avocado in plakjes
  • Serveer de groenterijst met gebakken vis, gepocheerd ei, avocado en koriander
  • Smakelijk

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *