Een heerlijke zomerse aardappelsalade met asperges, gekookte eieren en frisse tuinkruiden. Heerlijk bij een stukje gegrilde entrecote of als originele aardappelsalade bij een barbecue. Smekelijk!
Ingrediënten:
- 1 kg aardappelen
- 1/2 kg asperges
- 2 eieren
- mayonaise
- peper en zout
- tuinkruiden (oregano, basilicum, postelein, zuring….)
- bieslook
- 1 ui
Werkwijze:
- Schil de aardappelen, was ze en kook deze gaar in gezouten water
- Giet de aardappelen al en laat afkoelen
- Kook ondertussen de eieren 9 minuten
- Pel de ui en snij deze fijn
- Snij de bieslook fijn
- Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
- Zet een kookpot op met koud water, snuifje zout en een klontje boter
- Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt
- Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Nu zijn ze gaar
- Haal de asperges uit het water en verfris ze onder koud water
- Snij de asperges in stukken van 2 à 3 cm en zet even apart
- Snij de afgekoelde aardappelen in schijfjes
- Meng enkele lepels mayonaise onder de aardappelen
- Voeg de ui en bieslook toe, breng op smaak met peper en zout
- Meng er de stukken asperges onder
- Plet de eieren en strooi deze over de aardappelsalade
- Verdeel de tuinkruiden erover
Ziet er heerlijk lekker uit.
Ga ik snel even uittesten