Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Macaroni met ham en kaas

Print Friendly, PDF & Email

Deze heerlijke pastaschotel met ham en kaas is een klassieker uit de dagelijkse keuken. Heerlijk comfort food voor weinig geld.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten

  • 270 gr korte macaroni Soubry
  • 150 gr gekookte ham
  • 170 gr gemalen kaas
    (mijn voorkeur gaat naar een mengeling van Gruyere, Emmental en Parmezaan)
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 4 dl melk
  • peper, zout en nootmuskaat

Werkwijze:

  1. Breng gezouten water aan de kook in een grote kookpot
  2. Kook de macaroni beetgaar (deze gaart nog een beetje verder in de oven)
  3. Giet de pasta af en spoel even onder het koud water zodat hij niet gaat kleven

Bechamelsaus:

  1. Smelt terug in die kookpot het klontje boter, als deze gesmolten is voeg je de bloem toe
  2. Roer goed met een houten lepel totdat je een homogene massa hebt
  3. Stoof dit even zachtjes aan op het vuur (zo verdwijnt de bloem-smaak)
  4. Voeg af het vuur de melk toe, en breng terug aan de kook
  5. Laat de saus even pruttelen, en zet daarna het vuur uit
  6. Voeg 100 gr gemalen kaas toe
  7. Breng  deze verder op smaak met peper, zout, nootmuskaat

Afwerking:

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Snij de ham in blokjes
  3. Roer de ham blokjes onder de kaassaus
  4. Voeg ook de gekookte macaroni toe
  5. Stort het mengsel in een ovenschotel
  6. Strooi er de rest van de gemalen kaas over
  7. Plaats dit 20 minuten in de oven
  8. Zet op het einde even de grill op voor een mooi en lekker korstje

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *