Deze heerlijke pastaschotel met ham en kaas is een klassieker uit de dagelijkse keuken. Heerlijk comfort food voor weinig geld.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten
- 270 gr korte macaroni Soubry
- 150 gr gekookte ham
- 170 gr gemalen kaas
(mijn voorkeur gaat naar een mengeling van Gruyere, Emmental en Parmezaan) - 25 gr boter
- 25 gr bloem
- 4 dl melk
- peper, zout en nootmuskaat
Werkwijze:
- Breng gezouten water aan de kook in een grote kookpot
- Kook de macaroni beetgaar (deze gaart nog een beetje verder in de oven)
- Giet de pasta af en spoel even onder het koud water zodat hij niet gaat kleven
Bechamelsaus:
- Smelt terug in die kookpot het klontje boter, als deze gesmolten is voeg je de bloem toe
- Roer goed met een houten lepel totdat je een homogene massa hebt
- Stoof dit even zachtjes aan op het vuur (zo verdwijnt de bloem-smaak)
- Voeg af het vuur de melk toe, en breng terug aan de kook
- Laat de saus even pruttelen, en zet daarna het vuur uit
- Voeg 100 gr gemalen kaas toe
- Breng deze verder op smaak met peper, zout, nootmuskaat
Afwerking:
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snij de ham in blokjes
- Roer de ham blokjes onder de kaassaus
- Voeg ook de gekookte macaroni toe
- Stort het mengsel in een ovenschotel
- Strooi er de rest van de gemalen kaas over
- Plaats dit 20 minuten in de oven
- Zet op het einde even de grill op voor een mooi en lekker korstje