Toen ik de eerste keer deze cocktail proefde waande ik me op restaurant terwijl ik aan het nippen was van een aperitief Maison. Deze cocktail op basis van sinaasappelsap, wodka en Mandarine Napoléon leent zich dan ook als perfect aperitief of sun-beach drink.
Recept voor 2 cocktails
Benodigdheden:
- 200 ml vers sinaasappelsap + 1 schijfje sinaasappel
- 50 ml wodka
- 50 ml Mandarine Napoléon
- 1 granaatappel
- ijsblokjes
Werkwijze:
- Haal enkel pitten uit de granaatappel en zet deze apart voor de afwerking
- Pers een beetje sap uit de granaatappel
- Doe het sinaasappelsap samen met de wodka en de cointreau met enkel ijsblokjes in de cocktailshaker
- Schud krachtig
- Verdeel enkele ijsblokjes in een glas en schenk hier 1 el granaatappelsap over
- Gebruik een half schijfje sinaasappel en enkele granaatappelpitten als garnituur
- Verdeel de cocktail over de 2 glazen