Drie cocktails met Courvoisier VS cognac
Dranken & Cocktails, Recepten

Drie cocktails met Courvoisier VS cognac

Print Friendly, PDF & Email

In deze blogpost creëren we 3 heerlijke cognac cocktails. Maar eerst en vooral lichten we cognac nog even toe. Cognac mag enkel op basis van drie druifsoorten (Colombard, folle blanche en ugni blanc druiven) gemaakt worden. Cognac begint in eerste instantie als een wijn. Er vindt een dubbele distillatie plaats waarna de spirit, ook wel ‘eau-de-vie’ genoemd, klaar is om te rijpen. De spirit van Courvoisier rijpt op handgemaakte vaten. Na een rijpingsduur van minstens tweeënhalf jaar draagt de drank pas de naam ‘cognac’. Er kan echter ook een langere rijpingsperiode plaatsvinden.


Vieux Carre

  • 20 ml Courvoisier VS
  • 20 ml whisky
  • 20 ml Antica Formula vermouth
  • 10 ml Elixir d’Anvers
  • 1 dash Peychaud’s bitters
  • 1 dash Angostura bitters
  • ijsblokjes
  • zeste sinaasappel

  • Doe alle ingrediënten in een mengglas, voeg ijsblokjes toe
  • Roer goed door.
  • Strain de cocktail in het whiskyglas met ijs
  • Werk af met een zeste van sinaasappel

Brandy Crusta

  • 50 ml Courvoisier VS
  • 15 ml Mandarine Napoleon
  • 15 ml citroensap
  • 7,5 ml suikersiroop
  • 1 dash Angostura bitters
  • suiker
  • maraschinokers

  • Wrijf met een halve citroen over de rand van het cocktailglas
  • Dep het glas in suiker voor een mooi suikerrandje
  • Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs
  • Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden
  • Strain de cocktail in het cocktail glas
  • Werk af met een maraschino kers

Suffering bastard

  • 30 ml Courvoisier VS
  • 30 ml Sipsmith London Dry Gin
  • 15 ml limoensap
  • 10 ml suikersiroop
  • 1 dash Angostura bitters
  • 120 ml Thomas Henry Ginger Beer
  • citroen of sinaasappel en munt voor de afwerking

  • Vul een highball met ijsblokjes
  • Voeg cognac, gin, limoensap, suikersiroop en bitters toe
  • Roer kort om
  • Vul het glas verder aan met ginger beer
  • Werk af met schijfje limoen of sinaasappel en verse munt


#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *