Dit recept is gebaseerd op de overheerlijke feta-spinazietaart (Spanakopita) die al op de blog staat. Deze keer voegen we ook lamsgehakt toe aan de mengeling. Het resultaat is een heerlijk hartelijke taart met spinazie, feta en lamsvlees.
![Filodeeg met lamsgehakt, spinazie en feta](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/10/Lam-fillo-spinazie-4.jpg)
![Filodeeg met lamsgehakt, spinazie en feta](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/10/Lam-fillo-spinazie-5.jpg)
Nodig voor 2 personen:
- 300 g lamsgehakt
- 1 ui, gepeld en fijngehakt
- 450 g verse spinazie
- 250 g feta
- 2 eieren
- 150 ml room
- 50 g pijnboompitten
- 100 g boter
- 10 vellen filodeeg
- olijfolie
- nootmuskaat, peper en zout
Doen:
- Verhit een beetje olijfolie in een ruime pan
- Stoof hierin de ui en het lamsgehakt in aan
- Doe de ui en het lamsgehakt in een ruime mengkom
- Hak de spinazie grof
- Schep de spinazie in porties in de pan, stoof aan tot deze geslonken is
- Doe de spinazie in een vergiet. Duw met de achterkant van een lepel er zoveel mogelijk vocht uit
- Doe de spinazie bij de uien in de mengkom. Kruid met nootmuskaat, peper en een beetje zout
- Voeg verkruimelde feta, room, eieren en pijnboompitten toe
- Meng alles goed onder elkaar. Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast
- Bestrijk de bodem van de ovenschotel met boter
- Leg nu 5 vellen filodeeg in de schaal, bestrijk elke vel met een beetje gesmolten boter
- Laat de overschot over de randen hangen
- Vouw de laatste vel filodeeg in 4, leg deze op de bodem zodat deze zeker stevig genoeg is
- Schep het spinazie-fetamengsel in de ovenschotel
- Vouw het overhangende deeg over de vulling
- Bestrijk de overige vellen filodeeg ook met boter. Frommel deze er bovenop
- Bak de taart gedurende 50 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Kijk regelmatig in de oven zodat de bovenste filodeeg niet aanbrand.
- Verlaag indien nodig de temperatuur
- Controleer of de vulling gestold is door in het midden met een mes te steken. de vulling mag niet te vochtig zijn
- Laat de taart 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt
- Smakelijk!
![Filodeeg met lamsgehakt, spinazie en feta](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/10/Lam-fillo-spinazie-1.jpg)
![Filodeeg met lamsgehakt, spinazie en feta](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/10/Lam-fillo-spinazie-2.jpg)
![Filodeeg met lamsgehakt, spinazie en feta](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/10/Lam-fillo-spinazie-3.jpg)
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
![Filodeeg met lamsgehakt, spinazie en feta](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2022/10/Lam-fillo-spinazie-6.jpg)