Cocktail: Rabarber Margarita
Dranken & Cocktails, Recepten

Rabarber Margarita – Verfrissend & Pittig

Print Friendly, PDF & Email

Verfrissend en levendig, deze twist op de klassieke Margarita brengt de frisse smaak van rabarber samen met de pittige kick van tequila en citroen. Gegarneerd met een randje zout en een stukje rabarber, biedt deze cocktail een perfecte balans tussen zoet en zuur, waardoor elke slok een waar genot wordt.

Nodig voor 1 cocktail

  • 40 ml Tequila
  • 20 ml Mandarine Napoléon
  • 20 ml rabarbersiroop *
  • 20 ml limoensap
  • zout
  • ijsblokjes
  • Neem een halve limoen, bevochtig de rand van de buitenkant van het martiniglas en dip het glas in het zout. Let op: enkel de buitenkant!
  • Giet de Mandarine Napoléon, de tequila en het limoensap in de shaker.
  • Voeg de ijsblokjes toe en shake stevig tot je een condenslaagje op de shaker krijgt.
  • Schenk de cocktail in het glas zonder het ijs en werk af met een steeltje rabarber

* Rabarbersiroop

  • 150 g verse rabarber
  • 250 g water
  • 250 g suiker
  • Was de rabarber, snij deze in stukjes van ongeveer 1 cm
  • Doe de stukjes rabarber, water en suiker in een steelpan
  • Breng dit aan de kook
  • Laat enkele minuten zachtjes sudderen
  • Giet het geheel door een fijne zeef
  • Bewaar de siroop in een fles, laat deze afkoelen
  • De overige rabarber is bijvoorbeeld lekker met wat yoghurt

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *